Teamfoto-Alwin-V1.0
Recruitment
Consultant
Rotterdam
Verhalen

Alwin beck

“Werken bij Processionals is voor mij samen met collega’s plezier hebben en samenwerken met gave bedrijven binnen procesindustrie ”

Even voorstellen

Mijn naam is Alwin en ik ben Recruitment Consultant Chemie in Rotterdam. In 2017 ben ik begonnen als recruitment consultant in Apeldoorn. In Apeldoorn richtte ik mij op de voedingsmiddelenindustrie. Na 5,5 jaar met veel plezier in Apeldoorn gewerkt te hebben besloot ik eind 2022 om vanuit Deventer naar de regio Rotterdam te verhuizen. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om binnen Processionals een transfer te maken van kantoor Apeldoorn naar kantoor Rotterdam. Ik ben nu sinds maart 2023 werkzaam als recruitment consultant in Rotterdam waarbij de ik overstap heb gemaakt van de food naar de chemie. Ik ben ontzettend blij met de keus die ik heb gemaakt omdat hier volop kansen zijn. Daarbij komt ook dat ik veel (nieuwe) energie heb gekregen om succesvol te zijn met onze vestiging in Rotterdam.

Uitdagingen

In het recruitment vak heb je te maken met verschillende uitdagingen. De grootste uitdaging van mijn carrière vindt op dit moment plaats. Mijn overstap naar Rotterdam betekende namelijk ook dat ik nieuwe relaties en een nieuw netwerk moest opbouwen met klanten. Daarbij komt ook dat er veel ontwikkelingen plaatsvinden op onze vestiging. Dit maakt het wel de uitdagendste periode van de afgelopen jaren.

 

"Binnen het recruitment vak heb je continu te maken met pieken en dalen. Succesmomenten zijn natuurlijk de pieken. Teleurstellingen zijn de dalen. In dit vak heb je veel meer teleurstellingen dan successen. Hier moet je goed mee om kunnen gaan. De kunst is om teleurstellingen niet mee naar huis te nemen en extra te genieten van de successen die je behaalt."

 

Mijlpalen

De mooiste mijlpaal voor mij is dat ik enige tijd geleden de vraag kreeg vanuit een klant: “wat kunnen wij doen om er voor te zorgen dat jullie ons meer kandidaten kunnen leveren?” Vervolgens hebben we een aantal suggesties gedaan waar positief op werd gereageerd. Met als resultaat dat de klant heel blij is met het werk dat we hebben geleverd en we veel vacatures hebben kunnen invullen en natuurlijk ook veel mensen blij hebben kunnen maken met een nieuwe baan.

Alwin Beck
"Werken bij Processionals is voor mij samen met collega’s plezier hebben en samenwerken met gave bedrijven binnen procesindustrie "

Competenties als Recruitment Consultant

Als recruitment consultant heb je heel wat petten op en moet je veel verschillende competenties hebben. Een goede recruitment consultant binnen de procesindustrie is commercieel, kan verbinden, snel schakelen, diverse stakeholders begrijpen en adviseren, begrijpt het vakgebied voor procestechneuten naast het HR/Recruitment vakgebied en je verdiept je uiteraard in je opdrachtgever. Dit heb ik pas ontdekt tijdens mijn werk bij Processionals.

Positief blijven

We maken allemaal mindere periodes mee als recruitment consultant. Op het moment dat ik door een mindere periode heen ging werkte het voor mij om weer terug te gaan naar de basis in mijn werkzaamheden en gewoon je werk te doen. Vooral ook vertrouwen hebben in jezelf dat het wel weer jouw kant op zal komen als je je werk doet. Daarbij is het belangrijk om te genieten en stil te staan bij de kleinere succesmomenten die je behaalt.

Een tip voor toekomstige collega's

Start je als Recruitment Consultant? Wees dan geduldig en leg jezelf niet teveel druk op. Hopelijk zien we je snel eens in Rotterdam! 

Enthousiast?
Vind jouw vacature!
Carrière bij Processionals

Word jij Alwins nieuwe collega? Bekijk onze vacatures!

Of je nu aan de start van je loopbaan staat of al meer ervaring hebt, we komen graag met jou in contact. Ontdek hoe ons sollicitatieproces gaat of bekijk gelijk onze vacatures.