Teamfoto-Nick-V1.0
Recruitment
Consultant
Apeldoorn
Verhalen

Nick Bijvank

“Werken bij Processionals is voor mij werken in een omgeving waar ik mij kan ontwikkelen tussen plezierige collega’s, bij een ambitieuze en groeiende organisatie die past bij mijn persoonlijke doelen.”

Even voorstellen

Ik ben Nick, 34 jaar en woon samen met Lorrain, mijn dochter en zoontje samen in Apeldoorn. In mijn vrije tijd mag ik graag sporten, geniet van lekker eten, vakanties en natuurlijk mijn gezin. Bij Processionals ben ik Senior Recruitment Consultant. 

Van marketing naar consultant

In juni 2019 ben ik begonnen bij Processionals als online marketeer. Ik ben de eerste instantie aangenomen om samen met een collega de eerste marketing activiteiten op te zetten. Processionals was groeiende, marketing werd nog uitbesteed en de doelstelling was om marketing intern op te zetten.

Na ruim 1,5 jaar vallen en opstaan, experimenteren en in loondienst ondernemen, was het tijd om de activiteiten die werkten, te gaan standaardiseren. Ik merkte toen al snel dat marketing niet helemaal bij mij paste maar dat ik juist het ondernemende stuk (dat voor een deel ging wegvallen) wel erg leuk vond. We hebben toen intern gesprekken gehad en naar elkaar uitgesproken dat ik en Processionals niet klaar met elkaar waren, maar dat marketing niet meer bij mij paste. Zo stelden Johan en Laura toentertijd voor om als recruitment consultant aan de slag te gaan in het team van Steven omdat ik al een verleden had in een salesfunctie.

In 2020 ben ik de rol van Recruitment Consultant ingerold en sinds begin 2023 ben ik Senior Recruitment Consultant geworden. 

 

" Ik vond het eerste jaar als consultant lastig. Het was “zwemmen” omdat er veel op mij af kwam en het werken in een commerciële functie met een bonussysteem vond ik wennen. Vooral wanneer kandidaten of klanten besloten niet met elkaar in zee te gaan. "

 

Overeenkomsten en verschillen

De overeenkomsten tussen mijn marketing en salesfunctie zijn dat ik nog steeds mag werken in een dynamische omgeving bij een groeiend bedrijf met kernwaarden en ambities die passen bij mijn persoonlijkheid. Het grootste verschil is dat ik nu onderdeel ben van een team. Inmiddels hebben we een heuse marketing afdeling, maar toentertijd was ik in mijn eentje op marketing. Wel denk ik dat ik, gezien mijn marketingachtergrond, beter kan denken vanuit een marketing rol. Wat (misschien) nog wel eens ontbreekt bij mijn collega's. 

Teamfoto-Nick-V1.0
"Werken bij Processionals is voor mij werken in een omgeving waar ik mij kan ontwikkelen tussen plezierige collega’s, bij een ambitieuze en groeiende organisatie die past bij mijn persoonlijke doelen."

Ambities

Toen duidelijk werd dat ik niet verder wilde op de marketingafdeling werd er samen met mij gekeken naar de mogelijkheden binnen Processionals. Door middel van het opstellen van een bridge profiel werd duidelijk welke rol en ambities bij mij pasten en hoe we samen verder konden. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, ben ik doorgegroeid naar Senior Recruitment Consultant én heb ik de ambitie uitgesproken Managing Consultant te willen worden. Daarvoor ben ik nu een passend plan aan het schrijven. En in de toekomst zou ik best vestigingsmanager willen worden mocht daar de mogelijkheid voor zijn.  

 

Enthousiast?
Vind jouw vacature!
Carrière bij Processionals

Word jij Nicks nieuwe collega? Bekijk onze vacatures!

Of je nu aan de start van je loopbaan staat of al meer ervaring hebt, we komen graag met jou in contact. Ontdek hoe ons sollicitatieproces gaat of bekijk gelijk onze vacatures.